Luontovoimaa

Millainen on luontosuhteesi?

24.1.2023

Kirjoittanut Iira Tiitta

Look deep into nature, and then you will understand everything better.

Albert Einstein

Muistatko millainen suhteesi luontoon oli lapsena? Pystytkö löytämään tuon saman tunteen ja suhteen aikuisena. Millainen on luontosuhteesi nykyään?

Olen jo pitkään pohtinut, kuinka saisin vietyä muille sen saman tunteen, jonka itse saan luonnossa ollessani. Sen rauhan ja rentouden. Tiedostan kyllä, ettei luonto kaikille ole sellainen rentouden tyyssija, mitä se minulle on. Haluaisin kuitenkin auttaa halukkaita löytämään luontosuhteensa, vahvistaa sitä ja auttaa sitä kautta etsimään keinoja ”pelastaa maailmaa”

Mitä sitten suunnittelen?

Olen viimeisen vuoden aikana opiskellut GreenCare menetelmiä (tietoa koulutuksesta) ja tarkoitukseni on jatkaa opintoja GreenCare diplomi-koulutukseen. Näin ollen ohjausmenetelmät tulevat minulle paremmin haltuun ja vahvistaa osaamistani.

Näiden opintojen myötä heräsikin ajatus, luontolähtöisestä ryhmästa/valmennuksesta. Ryhmästä, jossa luontosuhdetta lähdettäisiin vahvistamaan tai etsimään suoraan sieltä luonnosta. Luonnon omista elementeistä ja luonnon parantavien ja elvyttävien vaikutusten kautta, tutkittuun tietoon nojaten. Yhdistelmä tutkittua tietoa ja elämyksellisyyttä luonnosta.

Koska itse toimin päivittäin hevosten kanssa ja olen viimeisen vuoden aikana viettänyt todella paljon aikaa laumakäytöstä ja hevosten käytöstä seuraten. Niin ryhmätoiminnassani olisi ajatus hyödyntää myös oppeja hevosilta, havannoimalla, seuraamalla ja peilaamalla omia tuntojaan noiden hienojen eläinten kautta.

Etistäänkö yhdessä luontosuhteesi?

Millainen ryhmä tämä sitten olisi?

Olen pohtinut ryhmää, niin työpajatyyppisenä täsmäiskuna, kuin pidemmän kaavan valmennuksena. Pidemmällä kaavalla tietysti kyseessä on oikea syväsukellus omiin tuntoihin ja tuntemuksiin ja tietenkin luontoon. Lähdetään sieltä ihan alusta, mikä tilanne on nyt ja pohditaan mihin haluat päästä. Siitäpä sitten lähdetään sukeltemaan sinne luontoon, hevosten läheisyyteen ja omien tuntojen tunnistamiseen. Kun päästään pidemmälle, voidaan lähteä pohtimaan miten sinä itse voisit edistää omaa hyvinvointiasi luontoa hyödyntäen ja mitä sinä itse voisit tehdä luonnon hyväksi. Voisitko viedä näitä oppeja omalle työpaikallesi tai omaan yhteisöösi. Mihin kaikkeen voit vaikuttaa ja mihin haluat vaikuttaa?

Kenelle tämä sitten sopisi?

Tämähän sopii juuri sinulle. Sinulle, joka mietit mitä voisin tehdä? Sinulle, joka pohdit, miten löytäisin sen tunteen mitä sain metsässä samoillessasi lapsena? Ehkä haluat vain päästä luontoon ja löytää iloa luonnosta, saada tukea ja tsemppiä muulta ryhmänjäseniltä

Tätä voi myös hyödyntää yritykset, ehkä teillä on hukassa oma luontosuhteenne? Ehkä ette tiedä miten voisitte toimia toisin tai ehkä vaan haluatte tarjota hieman erilaisen elämyksen työyhteisöllenne ja saada jotain oppeja samalla.

Ota yhteyttä

Lue myös

Hevosavusteinen valmennus ja coaching, mitä se on?

Hevosavusteinen valmennus ja coaching, mitä se on?

Minulla on palveluissani Luontosydän valmennus ja tästä saankin välillä kysymyksiä, mitä on hevosavusteinen valmennus ja coaching? Monet tai ainakin useimmat tunnistavat jo sanana ratsastusterapian tai sosiaalipedagogisen hevostoiminnan mutta hevoset apuna...